Michalovskí stredoškoláci cestujú za praxou aj do Poľska či Nemecka

20.09.2013 Michalovce

Michalovce 20. septembra (TASR) - Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOaS) v Michalovciach postavila svoj vzdelávací systém na kombinácii teórie a praxe. Na niekoľko týždňov v roku preto opúšťajú jej žiaci školské lavice, aby sa následne zapojili do pracovného procesu v hotelových zariadeniach na území Slovenska, ako aj v zahraničí. Získavajú tam užitočné zručnosti a vedomosti pre ich budúce povolanie.

Spomínaných stredoškolákov vysiela michalovská SOŠOaS počas školského roka na šesťtýždňové turnusy do hotelov napríklad na Zemplínskej šírave, vo Vysokých Tatrách, ale aj v Českej a Poľskej republike. Následne na to sa môžu zúčastniť zahraničných stáží vo vzdialenejších regiónoch Európy. Študenti tam popri získavaní skúseností a rozvíjaní svojho talentu môžu poberať aj zaujímavú finančnú odmenu.

"Vysielame ich napríklad do Nemecka, kde praxujú v desiatich prímorských reštauráciách. Tieto kontakty, ktoré si škola vybudovala, sa stali hlavným impulzom na vytvorenie nášho gastronomického Centra odborného vzdelávania v Michalovciach. Študenti v ňom získavajú skúsenosti potrebné pre prácu v zahraničných kuchyniach, pričom sa tu učia pracovať s najmodernejšími technológiami," informoval TASR riaditeľ SOŠOaS Miroslav Sivý.

O michalovských študentov je podľa jeho slov za hranicami Slovenska veľký záujem. "Sú vybavení po stránke jazykovej, odbornej a pracovnej. V blízkom čase chceme nadviazať spoluprácu aj s ďalšími tatranskými hotelmi a gastronomickými zariadeniami v Nemecku," ozrejmil riaditeľ.
 

Vyberte región